ИТН е готова с листите

Снимка: ИТН

Това заяви Радостин Василев от „Има такъв народ“ пред „Тази неделя“

ИТН е готова с листите и ще се депозират в срок в Районните избирателни комисии, като основните лица остават водачи, както и основните експертни лица. Това заяви Радостин Василев от „Има такъв народ“ пред „Тази неделя“ по БТВ. Той поясни, че промените са козметични и са се налагали в определени области и по определени критерии. „Нямаме особена изненада в нашите водачи в София. Това са двама от тримата ни водачи, третият е отново популярен сред хората. Прагматично сме подходили, а Слави Трифонов много отдавна заяви, че нeговото място не е като народен представител“, коментира Василев. Според него Слави Трифонов е далеч по полезен като човек, който контролира целия процес на политиката. Той е гарант, че в ИТН движеща сила са моралът и истината, обясни той.

Партията ще се бори за първото място и не вярва на социолозите. Всички извън ГЕРБ и ДПС са потенциални нейни партньори. Диалогиността този път трябва да бъде на по-високо ниво, защото всички са виновни да няма правителство. С „Демократична България“ имаме много сходни политики по отношение на правосъдие, здравеопазване, енергетика и др. С тях сме били на една маса и ще ни е много по-лесно този път, отбеляза Радостин Василев. По отношение на „Изправи се.БГ! Ние идваме“ не смята, че ще влязат в следващото Народно събрание. От ИТН очакват да видят програмата на „Продължаваме промяната“ и техните политики.

Радостин Василев като юрист коментира и случая с гражданството на Кирил Петков. „Ако Кирил Петков е бил канадски гражданин до 20 август означава, че е подписал декларация с невярно съдържание, което е престъпление по чл. 313 от Наказателния кодекс. Но трябва да се изчака произнасянето на Конституционния съд. „Това, че критикувам Кирил Петков не означава, че не можем да водим преговори с „Продължаваме промяната“ след изборите за съставяне на правителство“, подчерта Радостин Василев.

Той коментира още разкритията по „Пандора пейпърс“. Според него за първи път службите и правоохранителните органи са се активизирали активно. Работата и учредяването на офшорна компания не е престъпление. Но е много страшно, когато български политици имат доходи изключително само от дейността си като такива и желаят да развиват бизнес с офшорна компания. Това означава, че имат някакви капитали, които искат да останат скрити. Такава е целта на офшорките или избягване на данъчно облагане, скрити придобивки. Българите правят офшорни компании, за да бъдат напомпани с капитали и да придобиват активи. Точно тези капитали трябва да бъдат проверени от къде и как са получени, допълни още Радостин Василев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK