Мъж от Кюстендил със съмнения за коронавирус, настанен е във ВМА

Снимка: Infomreja.bg

РЗИ – Кюстендил, получава информация за всички граждани, пристигащи от Северна Италия и Китай

Вечерта на 27-и февруари, лице с грипоподобни симптоми, завърнало се от Северна Италия, е потърсило личния си лекар в Кюстендил. Лицето е транспортирано от екип на ЦСМП – Кюстендил, и е под наблюдение във ВМА- София. Очаква се резултатът от направените му изследвания.

Кризистният щаб към Областния медицински съвет в Кюстендил заседава днес във връзка със заболяването COVID-19. Към този момент няма регистриран случай на болен от Коронавирус в област Кюстендил и обстановката е спокойна.

По време на Съвета институциите координираха действията помежду си и обсъдиха предприетите мерки относно заболяването COVID-19. Бе взето решение по всички лечебни заведения, спешни центрове и доболнична помощ в областта да бъде поставена информация с упътване към кого да се обърнат хората, завърнали се от Италия и Китай и с наличие на грипоподобни симптоми.

Гражданите, завърнали се от посочените страните и с грипоподобни симптоми, не трябва да влизат в сградите на лечебните заведения, а да се обаждат на телефоните на личните си лекари, на телефоните на неотложните кабинети или на тел. 112.

От Областния кризистен щаб апелират към гражданите, идващи от тези държави, да бъдат отговорни и да спазват доброволно 14-дневния карантинен период, а при наличието на грипоподобни симптоми да звънят на посочените телефони.

РЗИ – Кюстендил, получава всеки ден информация за всички граждани от област Кюстендил, пристигащи от Северна Италия и Китай. Актуална информация се изпраща на РЗИ – Кюстендил от ГКПП „Калотина“ и „Кулата“.

Граничната полиция по ГКПП „Гюешево“ и „Олтоманци“ информира и раздава информационни материали на влизащите в страната граждани. В края на всеки работен ден, около 16:00 ч., щабът на Областния медицински съвет в Кюстендил ще дава актуална информация.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK