Осъдиха белгиец, вилнял с открадната кола и пари из Банско и околностите

Снимка: Infomreja.bg

Районна прокуратура – Разлог, предаде на съд белгийския гражданин Л.Ж. за кражба на кола, пари и лишаване от свобода на двама свои сънародници.

През април 2017 обвиняемият Ж. временно пребивавал в апартамента, ползван от гражданите на Белгия – Д. М. и Е. М., в жилищен комплекс в Банско.

В нощта на 17.04. тримата били у дома, като консумирали алкохол, като Л.Ж. изпил около едни литър вино.

Към 4 ч. сутринта Д. М. и Е. М. легнали да спят, а обвиняемият останал буден. Под въздействие на изпития алкохол той решил с автомобила на Д.М. да стигне до язовир Доспат, въпреки факта, че сънародникът му не позволявал да го ползва.

На тръгване Ж. взел контактния ключ за БМВ-то и 950 евро, които забелязал на бюрото в хола.

За да осуети възможността да бъде разкрит, както и Д. М. и Е. М. да излязат от апартамента, обвиняемият прекъснал интернет връзката в апартамента, взел със себе си стационарния телефон и ключовете от входната врата и излязъл. След като се качил в паркирания пред жилищната сграда лек автомобил, той потеглил в посока към Якоруда.

На сутринта, в района на местността Бърдуче в землището на Сърница, Л.Ж. се отклонил от главния път поради пияното състояние, в което се намирал, и изгубил управлението върху моторното превозно средство. Колата се отклонила от черния път и навлязла в крайпътното дере, след което последователно се ударила в дървета и храсти. Накрая последвал сблъсъкът с дърво отпред и спирането на автомобила. В резултат на случилото се, на превозното средство били причинени множество деформации и счупвания на отделни части и елементи.

Обвиняемият излязъл от БМВ-то без да вземе ключовете, както от автомобила, така и от апартамента. Тръгнал пеш, оставяйки колата без наблюдение.

В периода от 4 ч. до 10 ч. пострадалите Д.М. и Е. М. останали заключени в апартамента без да имат възможност да излязат. По-късно те се свързали с дружеството, отговарящо за стопанисването на жилищната сграда, чийто представител съдействал на чужденците с помощта на резервен ключ.

От назначената на досъдебното производство автотехническа и оценителна експертиза размерът на вредите на автомобила възлиза на 6 644 лв.

Понастоящем обвиняемият Л.Ж. е с мярка за неотклонение „Подписка“.

Предстои съдът да насрочи разглеждане на делото.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK