Най-силните мъже в Европа ще се състезават утре в Гоце Делчев за купа "Димитър Саватинов"

Снимки: Личен архив

14 от най-силните мъже в Европа пристигнаха днес в Гоце Делчев за Европейското първенство по силов многобой, което се провежда за първи път в България. 

От 14 часа утре на плаца на бившето военно поделение в града "железните" мъже ще разтърсят града с участието си в Европейското първенство „Айрън Мен" 2016 под мотото „Силните срещу дрогата”.

Те ще се състезават за учредената купа на името на неврокопчанина Димитър Саватинов, който е носител на титлата „Най силен мъж в Америка” за 2014 и 2015 година.

Най-важното е, че Димитър Саватинов избра родния си Гоце Делчев за провеждането на голямото спортно събитие, коментират приятели и фенове на здравеняка.

Състезателите ще влязат в спор за призовите места в престижното първенство, подкрепено от Община Гоце Делчев. 

В турнира ще вземат участие състезатели от България, Финландия, Унгария, Румъния, Словения, Чехия, Словакия, Сърбия, Украйна, Беларус и Полша.

Организатор на голямото спортно събитие в Гоце Делчев е Българската федерация на силовите атлети „Айрън Мен”, която е единствената лицензирана от МФВС спортна федерация. Тя администрира спорта силов многобой /стронгмен/ и шотладски игри /хайленд гаймс/. 

Организаторите и екипът на Димитър Саватинов са категорични, че „Айрън Мен" - Гоце Делчев 2016 е зареден с много адреналин, демонстрация на сила, забавни зрелища, естетика и красота, както и силни и впечатляващи моменти, които зрителите и феновете на екстремни спортове ще запечатат завинаги. 

Ето и дисциплините, в които ще се състезават атлетите:

Дъмбел - вдигане за повторения -100 кг за 1 мин. време;

Уоке - Кубилица - 420 кг за 20 м - 1 мин.

Тяга на автомобил - 400 кг за повторения, време 1 мин.

Теглене на камион/автобус.

Камани на Атлас 180 кг – вдигане на височина 140 см.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK