Скиорите на Юлен окупираха първите места в слалома на Купа Картала

снимка: Българска федерация по ски

С дисциплината слалом приключиха двудневните състезания по ски алпийски дисциплини за деца за купа Картала в едноименния ски център над Благоевград, които са включени в календара на БФСки и са валидни за купа "Надежди".

В дисциплината слалом участваха деца от 10 ски клуба от страната. Най-силно се представиха младите надежди на клуб Юлен Банско. При надпреварата за момчета старша възраст първите три места окупираха Радослав Дурев, Йоан Тодоров и Теодор Дурев.

В същата възраст но при момичетата Даниела Елинова от Юлен бе най- бърза в двата манша. По- малките момчетата на клуба бяха още по убедителни, като превзеха местата от първо до четвърто. Това са Асен Мавриков, Венчо Дамянов, Христо Гърменов и Михаил Касапинов.

При момичетата Мария Пумпалова от Юлен остана четвърта. Вторият клуб от зимния курорт Банско също имаше свои представител, но те не успяха да се преборят за отличията. В състезанието участваха скиори от клубовете Паничище, Кюстендил, Чамкория, Мотен, Витоша ски, Марина спорт и Мачирски спорт.

Единственият представител на домакините от клуб Картала, Христо Петров остана 10-и в слалома за момчета старша възраст. Вратите за втория слалом нареди един от най- добрите ни скиори за последното десетилетие Стефан Георгиев. Георгиев е участвал в три зимни олимпийски игри от 1998 до 2006.

Освен това Георгиев участва на седем световни първенства по ски алпийски дисциплини от 1997 г. до 2009 г., като най-доброто му постижение е 16-тото място в слалома на световното първенство във Вал д'Изер през 2009 г.

 

снимка: Българска федерация по ски
снимка: Българска федерация по ски
снимка: Българска федерация по ски

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK