Ски зоната в Банско няма да има нов концесионер

Снимка: Infomreja.bg

Темата за концесията е на дневен ред през последните дни в планинския курорт

Отново собствеността на ски зоната над Банско е под въпрос или поне в човешките усти.

Темата за концесията е на дневен ред през последните дни в планинския курорт. Местните коментират, че „Юлен“ вече няма да стопанисва кабинковия лифт и пистите.

По-интересно е, че в общественото пространство се завърта името на Румен Гайтански-Вълка.

Румен Гайтански започва възхода си в бизнеса от позицията на шофьор. Легендите разказват, че Вълка по време на престоя си в Германия се запознава с богата вдовица на собственик на немска фирма за чистота и от нея придобива първите си камиони за боклук. След серия от скандали със Столичната община Румен Гайтански продава фирмите си ДИТЦ и Волф за 45 млн. евро и се разделя с МОЛ-а си срещу още 94 млн. евро.

Той е безспорно собственик на най-скъпите автомобили в България начело с „Бугати Вайрон“ за 1.3 млн евро. През 2009 г. Концесията за чистотата на София е прекратена от политическите кръгове на ГЕРБ, но все пак фирмите „Волф“ регистрират печалби над 9 млн. лева.

Името на Вълка се свързва с Ахмед Доган.

Гайтански има дете с манекенката Ивайла Бакалова и още две деца от други жени.

От ръководството на "Юлен" абсолютно опровергаха слуховте, като обясниха пред ИНФОМРЕЖА, че промени в концесията няма да има и не е предвиждано да има. Иван Обрейков потърди също така, че рокади в ръководството не са правени.

Припомняме, че през декември 2018 г. бе обявено, че Марк Жирардели е мажоритарен собственик на фирмата-концесионер на зоната, но световният шампион запази в тайна от кого е купил собствеността.

„Марк Жирадели е придобил „Юлен” някъде през 2015 – 2016 г., водил е разговори и преговори още от 2012 г. – това е бил дълъг процес”, обясни в предаването „Тази сутрин” по bTV бившият министър на околната среда и водите Нено Димов в началото на 2019.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK