Ски писта "Кулиното" отворена за туристи

снимки: Община Разлог

Ски писта „Кулиното” е отворена за любителите на зимните спортове. Съществуващото трасе е обработено и е със снежна покривка от 80 см. Всички съоръжения на пистата са ремонтирани. „Тази зима се сбъдва една от мечтите на разложани – любителите на ски спорта отново ще могат да карат ски на писта „Кулиното”, която заработи в изпълнение на всички технически изисквания.”, коментира кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев. 

През тази година се извършиха ремонтни дейности на съоръженията на ски пистата„Кулиното”, която се стопанисва от Община Разлог. Подменени са въжетата на двата ски влека, пултовете за управление на влековете, извършена е цялостна профилактика на всички съоръжения, ремонтирани са двата рактрака. Пистата е почистена от корени и камъни, падналата над 80 – сантиметрова снежна покривка е обработена и са създадени отличните условия за ски туризъм. Дебелият сняг според местни скиори ще осигури нормалната работа на ски пистата дори и през месец март.

Ски пистата е лесно достъпна и е по всеки джоб. За възрастни билетът за едно качване струва 1 лев, целодневната карат е 10 лева, полудневната (след 13.00 часа) - 6 лева. Студентите ползват намаление и за тях целодневната карта е 5 лева, полудневната - 4 лева. Наемът на ски оборудването струва 10 лева и включва ползването на ски, обувки и щеки.

Ски писта „Кулиното” е с дължина 900 метра и предлага подходящи условия за практикуване на зимни спортове за начинаещи, разполага с влек „помагалски”, както и с детски влек.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK