Ски писта „Кулиното” готова за новия сезон

снимки: Община Разлог

Ски писта „Кулиното” ще бъде отворена за любителите на белите спортове  през зимен сезон 2012 – 2013 г.  Съоръженията на разложката ски писта са преминали задължителните технически проверки и са подготвени за предстоящия зимен сезон. От миналата година Община Разлог отново пое грижата за стопанистването на пистата, а големият брой туристи  е свидетелство за добрите  условия за каране на ски и сноуборд.

„През изминалата зима се сбъдна една от мечтите на разложани – любителите на ски спорта отново караха ски на писта „Кулиното”, която заработи в изпълнение на всички технически изисквания. Надяваме се на добра снежна покрива и много туристи и през тази зима”, коментира инж. Красимир Герчев - кмет на Община Разлог.

През тази година се извършиха профилактични дейности на съоръженията на ски пистата „Кулиното”. Профилактичните дейности обхванаха и пултовете за управление на влековете. Извършена е цялостна профилактика на всички съоръжения и на въжетата на двата ски влека, ремонтирани са двата рактрака. Пистата е почистена от корени и камъни. В ход на подготовката е втората част на ски пистата, където сега няма изграден влек, но има планове  да бъде удължен ски влека.

Предстои ОбС – Разлог да утвърди цените за сезон 2012/2013. През изминалата година ски пистата бе достъпна за всеки джоб. За възрастни  билета за едно качване е левче, целодневната карта е 10 лева, полудневната (след 13.00 часа) - 6 лева. Студентите ползват намаление и за тях целодневната карта е 5 лева, полудневната - 4 лева. Наемът на ски оборудването струва 10 лева и включва ски, обувки и щеки.

Ски писта „Кулиното” е с дължина 900 м и предлага подходящи условия за практикуване на зимни спортове за начинаещи, разполага с  влек „помагалски”, както и  с детски влек. През изминалата година ски писта  „Кулиното” бе предпочетена най-вече от семейства с деца, заради спокойната атмосфера и безопасността.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK