Медицинският център в ромския квартал на Кюстендил се руши от недобросъвестни хора

Снимка: личен архив

Медицински център "Адра" - Кюстендил се руши. За това алармира екскметският наместник на ромския квартал "Изток", Стефан Лазаров.

"Моята тревога е, че Центъра започна целенасочено да се руши, моите подозрения са, че това се прави от младежи от квартала. Центърът бе направен в помощ на ромското население преди години, но за съжаление ние не пазим това, което ни беше подарено от Община Виена.", уточни Стефан Лазаров.

По думите му по външната фасада на сградата има изкъртвания, изпочупена и отлюспена е част от облицовката, на места има и опити за горене на същата, освен това има и надрасквания.

"Тук се преглеждат хора от квартала, не мога да разбера на кой му пречи и защо го прави?! За съжаление зад сградата, пространството се използва и за тоалетна и за правене на други непристойни неща. Искам да се обърна към всички недобросъвестни хора, които посещават мястото, да спрат да рушат, защото не им прави чест. Нека опазим това, което е направено в наша полза.", каза още Стефан Лазаров.

Медицинският център бе открит с финансовата помощ на фондация АДРА, по време на мандата на кмета Кирил Алексов.

Намира се до училището в квартала, в непосредствена близост и до полицейския участък.

Припомняме, че през 2012 година, срещу Центъра отново имаше набези. Тогава бяха изпочупени прозорците на всички кабинети.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK