Ски бягането в Банско – спорт с традиции и бъдеще

Снимки: Община Банско

Треньорът Елена Петакова организира представяне на ски бягането в две училища

Стотици са банскалиите, които са „проходили” в зимните спортове с беговите ски. В ски бягането са и най-многобройните постижения на състезателите от Банско през годините.

Категорично е мнението на бивши и настоящи скиори и специалисти, че този спорт развива не само физическите качества и сила, но изгражда характера и духа на състезателите, създава навици и дисциплина за цял живот.

Треньорът по ски бягане в „Ски клуб Банско“ Елена Петакова организира в течение на една седмица представяне на ски бягането в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ и в СУ „Неофит Рилски“.

Децата научиха за поколения спортисти от банската спортна школа, прославили България на световни и олимпийски съревнования. Възпитаникът и състезател на „Ски клуб Банско“ Иван Баряков сподели с децата моменти от богатата си спортна кариера, за своето начало в ски бягането и участието си в две олимпиади.

В отворената тренировка за всички, проявили интерес, като демонстратори се включиха две звезди в ски-алпинизма – най-добрият в този спорт в България – банскалията Никола Калистрин и световната шампионка за 2019 г. – рускинята Екатерина Осичкина.

Огромният интерес сред децата и добрите условия, които Община Банско създава за скиорите, дават надежда традициите да бъдат обогатени с нови и още по-високи постижения в спортовете, свързани със ски бягaнето.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK