Кметът на Кюстендил се поклони пред паметника на Апостола в Босилеград

Снимка: Община Кюстендил

Проведе среща с председателя на КИЦ-а, Иван Николов

В навечерието на 147-та годишнина от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски, кметът на Кюстендил Петър Паунов посети българската общност в Босилеград. 

Той положи венец пред паметника на Левски в града, а след това се срещна с председателя на Културно-информационния център на сънародниците ни в Босилеград, Иван Николов. За поредна година кюстендилския кмет зарадва децата на Босилеград с много сувенири и мартеници.

Два дни продължава помена за гибелта на Левски в Босилеград. Както ИНФОМРЕЖА съобщи, вчера около 60 души от клуб "Вяра, Надежда и Любов" при НЧ "Асклепион 1998" от Кюстендил и представители на НЧ “Христо Ботев” от с. Горановци, специално дойдоха с автобус и леки коли, и с букети карамфили и кокичета смирено се поклониха пред паметника на Апостола в Босилеград.

Днес ще продължат поклоненията пред паметника на Левски. В 12,00 часа община Босилеград ще проведе своето възпоменание, а КИЦ „Босилеград”, Столична община и Граждански комитет „Западни покрайнини” в 14,00 часа ще проведат възпоменателна програма в КИЦ-а, след което ще положат венци и цветя пред паметника на Апостола.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK