Скандални мераци на съветник от Гърмен втрещиха кметове, общинари и съветници, ОбС иска отзоваването на Али Господев

Али Господев, снимка: Infomreja.bg

Полицията в Гоце Делчев работи по депозирана жалба от председателя на Общинския съвет в Гърмен, Екатерина Татанова, в която се настоява незабавно да бъде ограничен достъпът на общинския съветник Али Господев от село Горно Дряново до сградата на общинската администрация.

От бруталното поведение на Али Господев, който според жителите на общината, наляво и надясно предлагал сексуалните си услуги, са вдигнали ръце и мнозинството от служителите на Община Гърмен. 

В дните, в които той не бил на работа в "Язовири и каскади", им се натрапвал с присъствието си, за да решава личните си интереси, коментираха кметски служители. 

Вчера на заседание на Общинския съвет скандалното поведение на съветника Господев излезе на светло чрез десларация от групата съветници от ГЕРБ, от която е и председателят на местния парламент Екатерина Татанова. Тя е майка на три момиченца и жена с изключително висок морал и авторитет в обществените среди на Гърмен, обявиха нейни колеги от Общинския съвет.

От източници става ясно, че Али Господев, избран за парламентарист от Движение "Алтернатива за Гърмен", с действията си е искал да предизвика председателката на ОбС-Гърмен да подаде оставка от заемания пост, за да застане той на мястото й, твърдейки, че е най-достоен и подготвен.

Дори в последните дни след случилото се на 11 ноември, Господев организирал срещи със съветници от всички групи, за да иска от тях подкрепата им за свалянето на Татанова и неговото избиране за председател.

„Всички буквално изтръпнахме от изнесената информация за неморалното и нагло поведение на общинския съветник Али Господев. Това е недопустимо и ако в него е останало поне малко достойнство, би трябвало сам да си подаде оставката. Омерзени сме всички. Ние като жени заставаме плътно до председателя Екатерина Татанова и настояваме за незабавното отзоваване на Господев от Общинския съвет, е мнението на жените кметове и кметски наместници в община Гърмен, от които ИНФОМРЕЖА поиска личните им становища по скандалния случай.

На същото мнение са и мнозинството общински съветници, които изразиха възмущението си от сексуалните мераци на колегата си и също настояха без шум и каквито и да е претенции той да си подаде оставката. 

"Според мен това е постановка, но ако се докаже, че действително Господев е правил неприлични сексуални предложения както на председателката на Общинския съвет, така и на други служителки от администрацията, аз ще съм първият, който ще поиска оставката му и ще я подкрепим заедно с колегите от цялата група", заяви пред ИНФОМРЕЖА общинският съветник от групата на Господев - Рифат Ходжа. 

"В никакъв случай подобен акт не може да се омаловажава с твърдението, че е постановка. Всички ние сме жени и добре знаем, че нито една жена няма да заложи авторитета си на карта, още повече Екатерина Татанова, която всички познаваме отлично като високо морален и достоен човек. Чест й прави, че доби такава смелост, за да бъдат пресечени неморалните мераци на Господев и на други такива като него", смятат още жените кметове от община Гърмен.

Пред ИНФОМРЕЖА председателят на ОбС-Гърмен, Екатерина Татанова, също потвърди, че е депозирала в полицията жалба срещу общинския съветник Али Господев, който я посетил в кабинета й на 11 ноември. По време на визитата му той се държал аморално като през цялото време не отронил и дума по служебни въпроси, а й е правил само директни и неприлични предложения. 

"Единственото, което съм поискала в жалбата си до полицейските органи, е на съветника Али Господев от Горно Дряново да му бъде ограничен достъпът до моя кабинет и до общинската администрация. Естествено и аз съм солидарна с останалите колеги от Общинския съвет за неговото незабавно отзоваване. Такива хора е невъзможно да работят като общински съветници, защото те трябва да са еталон за подражание пред обществото. Аз лично вече се страхувам за сигурността си. Работното ми време е различно от това на администрацията и често оставам сама в сградата", сподели още Татанова.

Внесената в Общинския съвет докладна ще бъде предоставена за вземане на решение от етичната комисия. Със скандалния случай е запознат и областният управител на Благоевград Бисер Михайлов. 

 

Екатерина Татанова, снимка: Infomreja.bg
Общинският съветник от групата на Али Господев - Рифат Ходжа, снимка: Infomreja.bg
Али Господев, снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Коментарите са забранени за тази статия.

FACEBOOK