Нинова: 60-те човека на протеста от 82 000 членове показват силата на вътрешната опозиция

Снимка: БСП

„Те не представляват никого, освен себе си“

По отношение на протеста. 60 човека. Вие ги видяхте. Организирани, предвождани от Кирил Добрев, Калоян Паргов и Весела Лечева, ви показват силата на вътрешната опозиция.

60 от 82 000 членове на партията. Тези хора не представляват никого, освен себе си.

Не са упълномощени от партийните членове и партийните организации да правят това. Не могат да ми искат оставката, защото те не са ме избрали. Те работеха срещу моя избор. Те работеха срещу прекия избор. Това заяви председателят на БСП - Корнелия Нинова. 

„За мен е изключително важно мнението на онези близо 80% от гласувалите, които ме избраха. Те са важни.

Освен това ние с тях се явихме на най-справедливото и демократично състезание. Казва се пряк избор. И те го загубиха катастрофално.  Няколко от тях бяха кандидати. Те загубиха това най-справедливо и честно състезание. Жалко, че не могат да приемат вече втора година тази загуба. Щеше да е много почтено и мъжки да кажат: да, играхме, състезавахме се, загубихме. И да приемат решението на мнозинството, както се случва в демократичните държави и партии.

Единственият ефект, който днес постигнаха е публично да изпратят послание за нестабилност в БСП. И то в ключов момент. Защото в момента значението на БСП е решаващо. Макар и с този нисък резултат, и с този намален брой депутати. Ролята ни е решаваща - дали ще има правителство и стабилност. В момента, в който решавахме това вътре - както виждате със 120 гласа "за" и един "против", отвън се случваше протест. Посланието към хората е "нямаме доверие на тези, камо ли пък да водят преговори за правителство". За мен лично това е планът. Казвам си личното мнение - да се попречи за съставяне на стабилно правителство, включително чрез разклащане на авторитета и вътрешната стабилност на БСП.

И един от тях го заяви вътре в залата в изказването си - подкрепата на правителство на промяната не е удачно. Начинът бе това отвън. Е, добре. Дойдоха 60 човека, повикаха, послушаха музика и си отидоха.

Важното е това, което става вътре - в легитимните органи на партията и отговорността, която понасяме в този момент - да правим правителство в този фрагментиран парламент, в тези различни програми. Разбираме тази отговорност и вече 4 часа правим това“, заяви още Нинова. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK