Скандал в Тешово на референдум за избор на кметски наместник

снимка: infomreja.bg

“Ловджиите и църковното настоятелство на храма "Свети Димитър" в хаджидимовското село Тешово, повечето, от които не живеят в селото ни, определят кой да го управлява“, оплакаха се пред ИНФОМРЕЖА местни жители, след скандално проведен там референдум за избор на кметски наместник.

Кметът на общината Людмил Терзиев днес е насрочил допитване кой от тримата кандидати Димитър Попов, Костадин Бояджиев и Иван Крушовски да заеме тази длъжност. Дебатите на проведеното общо събрание са ескалирали в скандал заради оказания натиск от ловджиите и местните църковни настоятели върху местните жители да бъде подкрепена кандидатурата на техния човек Иван Крушовски. Той не живее в Тешово, но преди време се е регистрирал адресно там. След проведеното допитване най-много гласове е събрал Иван Крушовски.

Веднага след обявяването на резултатите, недоволни  жители са изпратили декларация до кмета на общината Людмил Терзиев, че не са съгласни с този избор. Те са подготвили декларация, с която настояват за ново допитване, в което да бъде  зачетено мнението на местните, а не на външните и приходящите хора. Местните жители искат да ги управлява човек, който живее сред тях.

Членове на комисията за допитването в село Тешово са били председателствани от  Тодор Тодоров. В комисията са участвали зам.-кметът на община Хаджидимово  Румен Боянин, както и Николай Абаджиев и Иван Какалов.
 
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK