Скандал в БСП: Изключеният Иван Иванов бил на 6 км от побоя

Снимка: News.bg

Той добави, че познава Валентин Вълчев, но не го е виждал от три месеца насам

Изключеният от БСП Иван Иванов за побоя над председателя на БСП-Долни Чифлик – Валентин Вълчев, твърди, че не е бил на мястото на произшествието и пада жертва на две годишна местна война.

“Бях на 5-6 километра от местопроизшествието”, коментира Иванов в неделя пред bTV. Той добави, че познава пострадалия Валентин Вълчев, но не го е виждал от три месеца насам. Последното им засичане е било на конгреса на БСП в София.

Той посочи, че “категорично не е удрял колегата си” и това ще бъде доказано от разследващите органи. До този момент полицията не е разговаряла с него.

Иванов добави, че е разбрал за казуса от медиите. “Към 18.30 часа бях там, но слязох до щаба на флота във Варна. Организаторите на тази постановка са очаквали, че ще остана на събирането на младежите, но аз си тръгнах”, разказа още той.

На въпрос дали ще остане в парламента като независим депутат, Иванов посочи, че първо предстои да бъде изключен от парламентарната група на БСП, за което е необходимо две трети мнозинство.

Той уточни, че от години срещу него се води битка за надмощие от лидера на БСП-Варна.

До момента Валентин Вълчев не е коментирал казуса.

Официално в събота, БСП посочи като причина за изключването "поведение несъвместимо с морала и законите на страната".

Освен побоя, от БСП-Варна казват, че сред причините са още предходни случаи на отправяне на заплахи към съпартийци, оказване на натиск, както и работа срещу интересите на партията в полза на нейни политически опоненти. /Mediapool.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK