Скандал между таекуон-до и волейбол за зала Армеец Арена

снимка: infomreja.bg, архив

Нов скандал се заражда около зала “Арена Армеец”. Причината е съвпадение в тренировки и състезания на два спорта. Федерацията по таекуон-до ITF обяви, че ще приеме европейско първенство в залата от 23 до 29 април. От централата разпространиха съобщение, че за състезанието ще пристигнат над 1000 състезатели. По същото време обаче съоръжението ще се използва от националния ни отбор по волейбол, който ще се готви за олимпийската квалификация от 8 до 13 май.

“Ние сме кандидатствали с тази зала, вече мина инспекцията от европейската централа”, съобщи президента на федерацията по таекуон-до Марио Богданов. “Никой не ни е уведомил, че има проблеми да не използваме съоръжението”, добиви Богданов. От Националната спортна база обаче твърдят, че са уведомили федерацията по таекуон-до.

“Каква е тази измислена федерация. Ние имаме договор за този период с “Арена Армеец”, възмутили се от волейбола. Според Министерството на спорта федерацията по волейбол е с предимство, тъй като таекуондото не е в програмата на олимпийските игри.

Свилен Нейков вече веднъж влезе в ролята на арбитър, като отново спорът възникна заради националния тим по волейбол. Оказа се, че имаше съвпадение за олимпийската квалификация и Световната купа по художествена гимнастика. Илиана Раева съкрати дните на състезанието, а волейболистите отстъпиха и в последните дни преди турнира ще се готвят в “Арена Самоков”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK