Скайп час свърза ученици от Разложката гимназия с полските им връстници

Снимки: Р. Тумбева

Виртуална среща между Разлог и полския град Гдиния се осъществи днес за първи път. Учениците от 9. "А" клас от СОУ "Братя Каназиреви" се видяха и общуваха със своите 15-годишни връстници от Полша.

Връзката бе напарвена чрез Скайп, а самата идея е осъществена от класната ръководителка Росица Тумбева.

"Знаете, че Разложката гимназия работи отдавна по различни проекти, включително и на международно равнище. Е, днес благодарение на страи партньорства осъществихме контакт с госпожа Ania Leszczyńska и нейния клас. От наша страна участваше и г-жа Людмила Спасова, преподавател по английски език", каза Тумбева.

Скайп и интернет не са само инструменти за забавление и средства за информация. Мрежата се превърна в основна връзка между двата класа като доказа на децата, че светът е на един монитор разстояние, а владеенето на чужд език отваря граници.

Целта на осъществилата се идея е да се развиват комуникативните умения на учениците, изучаващи английски език. И българският, и полският клас общуват помежду си на английски и това превръща часа в практчески урок. Другата задача е учениците да разширят своя кръгозор, да опознаят широкия свят и да могат да съдават връзки безпроблемно.

В първия скайп урок днес децата си задаваха основно въпроси, свързани с географията на двете държави, на нациналните символи. Следващите уроци ще бъдат на различни теми. Учениците дори мечтаят за обмен между двете държави.

В последните минути от часа децата успяха да поговорят и за своите хобита. 

"Ще се опитаме всяка седмица да правим по един такъв открит урок, защото учениците имат двойна полза - практикуват езика и създават прятелства", допълни класната на 9. "А".

За финал учениците си направиха снимка с приятелите си в Полша - отново виртуално.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK