СК „Евротрамп” - Кюстендил с редица отличия и предстоящи състезания

Снимки: СК "Евротрамп"

Кюстендилския клуб „Евротрамп” взе участие в първия Турнир по скокове на батут „Децата на южна слънчева България” в Стара Загора.

В него мериха сили над 60 от най-малките състезатели по батут от цяла България. Кюстендилци се представиха отлично и донесоха куп грамоти и купа.

Отборът, участвал  в турнира бе съставен от най-малките 8 състезатели от клуба, а именно дебютантката Мегън Методиева на 7 години, Кристъл Станкова, Йоана Кръстева, Еманоил Валентинов, Денислава Георгиева, Симеона Райчова, Светлин Георгиев и Георги Пангев.

Това бе поредна проверка за кондицията и подготовката на състезателите преди Държавното първенство, което ще се състои от 30.06-03.07 в зала Арена Армеец в София.

Изявите и постиженията на клуба през изтеклата седмица се допълват и с поредната награда. На 11 май „Евротрамп” взе участие в първия сезон на конкурса „Училището търси талант”, организиран от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Групата от състезатели, учещи в това училище, завладяха сърцата на публиката и журито и безпрецедентно бяха класирани на първо място. Батутистите показаха, че това е един много интересен и атрактивен спорт.

„Евротрамп” ще вземе участие и в първия кръг от купа „Север”, който ще се проведе на 22 и 23 май в град Плевен. Яна Николова и Еманоил Валентинов ще представят Националния отбор на Блъгария в крог от Световна купа и Международен турнир в Бреша, Италия, който ще се проведе на 18-19 юни.

Клубът ще бъде представен и на фестивала „Гимнастика за всички” в Кефалони, Гърция в началото на месец юни.

„Много са предстоящите състезания. Състезателите са с добра подготовка и представят отбора отлично. Тренировките не спират, целим се в медалите. Залата по батут ще бъде отворена през цялото лято и всеки, който има желание да пробва и да спортува е добре дошъл. Ние не търсим състезатели, търсим приятели и деца пълни с желание за спорт и забавления”, коментира председателят на клуба Иво Кръстев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK