Остава червеният код в Смолян, пожарните отводняват къщи

Снимки: МО

След интензивен дъжд в пожарните служби на територията на област Пазарджик са получени над 30 сигнала за произшествия.

Основната част от сигналите са за наводнени мазета, както и на приземни етажи на обществени сгради и части от уличната инфраструктура. За по-малко от час пет екипа на пожарната са оказали помощ в 22 от случаите, работата по отводняване на останалите обекти продължава.

Сред засегнатите обществени сгради са МБАЛ-Пазарджик и болница „Ескулап“. Към момента няма данни за бедстващи и пострадали хора.  

От 14.30 часа днес е спряно движението на моторни превозни средства по пътя Асеновград – Смолян, информират от ОДМВР - Пловдив.

Причина за временното ограничение са паднали скални отломки на пътното платно на около 10 км след Бачково, в близост до разклон за Югово.

Предприети са действия за разчистване на свлачището с помощта на специализирана техника. До приключване на работата полицейски екипи насочват автомобилите по обходни маршрути.   

На телефон 112 са подадени 15 сигнала за локални наводнения на територията на област Смолян. Със заповед на кмета на община Смолян е обявено бедствено положение на територията на цялата община. Основната част от сигналите са концентрирани около речното корито на река Черна.

За оказване помощ на РДПБЗН – Смолян е предислоциран хидро-модул от пожарната служба в Пловдив. Със заповед на кмета е обявено бедствено положение на община Чепеларе.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK