Видинчанин поруга храм. Открадна 260 лв.

Снимка: Infomreja.bg

Вчера, рано сутринта към 3 часа, диспечер от частна охранителна фирма сигнализирал в полицията за осъществено посегателство от православния храм „Св.Петка“ на ул.”Княз Борис І”.

Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието. Разследващите установили, че неизвестен е проникнал в църквата с взлом на две от металните решетки на прозорец. По данни на свещеника, липсвали около 60 лева и 100 евро от малък иконостас, а дървеният му плот бил счупен.

Извършителят на престъплението – С.М./39 г./, криминално проявен и осъждан от село Бориловец, е установен и задържан в района на църквата. При личния обиск полицаите иззели от мъжа сумата от 153.95 лв, 100 евро и метално фенерче.

Случаят е докладван в прокуратурата. С.М. е привлечен като обвиняем по образуваното в РУ-Видин, бързо производство и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

В процес на изясняване е съпричастността му към извършената няколко часа по-рано (около 22,50 часа на 9. април) по идентичен начин кражба на дървена кутия за дарения с наличните в нея пари от същия храм. Работата на разследващите продължава.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK