„Системата ни убива“: Младежите на ГЕРБ заплашиха да осуетят автошествието ни

Снимка: БГНЕС

Единствено с полицията съгласували маршрута

Около 18 часа майки на деца с увреждания от гражданската инициатива "Системата ни убива", които протестират от 1 март, поеха на автошествие под наслов "Борисов, тук сме!" от Министерския съвет към дома на премиера в Банкя с настояване за оставка на кабинета без да се водят каквито и да било преговори.

Маршрутът на автошествието не се съобщава, тъй като участниците в акцията заявиха, че са заплашвани от младежката организация на ГЕРБ, че ще бъдат възпрепятствани.

„Отново да си покажем, че ние сме тук, ако сме невидими за г-н Борисов от 1 март, пак да го подсетим, че сме тук, не сме се отказали“, заяви една от протестиращите, която не вярва, че ще намери премиера в Банкя:

„Това е едно послание към него. Не знам някой от протестиращите да го е намерил. Оставка искаме за това правителство. Имаме заплахи от младежкия ГЕРБ, които щели да слагат пирони и стъкла, да ни пукат (гумите на – б.р.) колите, за да не притесняваме техния премиер. Затова единствено с полицията сме съгласували нашия маршрут, но явно те го знаят“.

Тя допълни, че имена не са известни, но заплашващите са се представили, че са от младежката организация на ГЕРБ. /БНР/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK