Екатерина Стаматова от НПГ „Димитър Талев“ стана кмет на Гоце Делчев за един ден

Снимки: Община Гоце Делчев

Рано тази сутрин кметът на Гоце Делчев, Владимир Москов, посрещна и предаде символично управлението на общината на Екатерина Стаматова - ученичка от НПГ „Димитър Талев“.

Както ИНФОМРЕЖА писа, Община Гоце Делчев за поредна година се включи в интересната инициатива „Мениджър за един ден“, която дава възможност на млади хора да се запознаят отблизо с управлението на общинския център и задълженията на директорите на отделните отдели в нея.

Днешният ден за администрацията в Гоце Делчев е именно такъв и осем ученици от елитното учебно заведение рано сутринта заеха ключовите управленски позиции в административния център.

Така на крехкия и амбициозиен „кмет“ - Екатерина Стаматова, заместник по социалните дейности днес е Али Скендеров, който ще изпълнява задълженията на заместник-кмета Саид Иброш.

Заместник-кмет по европейските проекти е ученикът Йоан Константин Бойчев, а секретар на Община Гоце Делчев за един ден е ученичката Блага Гивезина.

Младежите от НПГ „Димитър Талев“ поеха днес и длъжността експерт младежки дейности, в която встъпи Петър Халилов. Главен специалист „Екология“ за един ден е Добринка Романска, директор на дирекция "Финансова стопанска дейност" - Мария Пръчкова, директор на дирекция "Общинска собственост" - Стела Мангалова, и директор на дирекция "ТСУ" - Мария Андонова.

„Дейността на всички е сама по себе си интересна и различна. Всеки един от нас вижда как се развиват различните дейности в Община Гоце Делчев. Всяка позиция е важна. Всеки един от нас може да прецени дали би искал в бъдеще да се занимава с такъв вид дейност. Изживяването е интересно и отваря пред нас нови възможности“, коментираха пред ИНФОМРЕЖА днешните “управници“ на Община Гоце Делчев от НПГ “Димитър Талев".

В инициативата се включи и местна банка, в която ключови позиции заеха единадесетокласниците Александър Джамбазов, Ивана Малинова и Памела Белянова, също от НПГ „Димитър Талев“.

Тъй като "Мениджър за един ден" съвпадна с Деня на българската община - 12 октомври, всички деветима ученици получиха подаръци от кмета Владимир Москов и сертификати за своето участие.

"Такива инициативи са чудесни и трябва да бъдат по-чести. Но и без тях трябва да сте убедени, че вратите на общината винаги са отворени за вас, за вашите идеи, предложения и проблеми", категоричен бе градоначалникът.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK