От 6 до 13 април ще се проведе пролетното почистване в община Гоце Делчев

Снимки: Община Гоце Делчев

Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе от 6 до 13 април, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Както всяка година, Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията полиетиленови торби и ръкавици.

По населени места раздаването на помощните и предпазни материали ще се раздава от кметовете и кметските наместници, които ще отговарят и за осигуряване на транспорт за извозване на събраните отпадъци.

От администрацията препоръчват на всички жители и ведомства, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на община Гоце Делчев, събраните битови отпадъци да се изхвърлят в съдовете за смет, а когато те се напълнят, да се използват чували, които след това да се поставят на удобно за извозване място.

Кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно, а след подаден сигнал предварително къде се налага това. Изрязаните клони трябва също да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

"Както всяка година, целта на кампанията е да обединим усилията си в почистването и поддържането на чистотата на нашето населено място, за да стане то още по-красиво и приветливо. Затова призоваваме всички ръководители на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии", призовават от Община Гоце Делчев.

От там апелират към живеещите в жилищните блокове да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред блоковете.

И тази година администрацията ще спази традицията и ще награди най-активните в кампанията предприятия, училища и граждани в почиствавето с парични суми.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK