Камбитов след срещата с министър Радев: При нас проблемите не са сериозни

Снимки: Община Благоевград

На въпрос към кмета на Благоевград – д-р Атанас Камбитов, какво поиска от вътрешния министър, Камбитов каза: „Ние не искаме, ние даваме!“.

Министър Валентин Радев вчера проведе среща с кметовете и кметските наместници от Благоевградско. На срещата бяха обсъдени теми, отнасящи се до престъпността в района, комуникацията между полицията и общините, бяха изслушани исканията на кметовете към командващия МВР.

Камбитов сподели, че срещата е протекла много добре. Министърът е казал, че община Благоевград има много добра връзка с ръководството на МВР.

„При нас проблемите не са сериозни! Често става дума за битова престъпност и хулигански прояви, ние сме „млад“ град – младите хора са по-буйни, но няма сериозни проблеми.

След проверка, назначена от главния прокурор Сотир Цацаров, бе констатирано, че Благоевград се нарежда на едно от челните места по неправилно изпълнени пешеходни пътеки.

По темата кметът сподели, че не е ясно дали статистиката се отнася за област Благоевград, или за град Благоевград, тъй като в общината нямало постъпили констатации и предписания. Каквото има като нарушения, ще ги възстановим веднага, каза Камбитов.

„Това, което се коментира, е червената боя, която слагаме по пешеходните пътеки. Целта на червения цвят е да привлича вниманието на шофьорите, но се оказва, че в наредбата пише, че трябва на пътеката да има само един цвят.“

Кметът каза, че в срок ще бъде възстановено всичко.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK