Синът на ексшефа на Ротари клуб в Гоце Делчев на съд за лихварство

снимка: МВР, архив

29-годишният Димитър Караилиев от Гоце Делчев ще бъде съден за неправомерно придобити доходи от лихварство на обща стойност 122 хиляди лева.  

Разследващи полицаи от ОД МВР-Благоевград преди дни са приключили и изпратили в Окръжната прокуратура с мнение за предаване на съд младия мъж по досъдебно производство, образувано за упражняване на незаконна лихварска дейност.

На 2 април тази година Димитър Караилиев  е обвинен за това, че в периода от 2006 година до май 2008 година без разрешение е извършвал банкови сделки в Гоце Делчев. Той е давал кредити за своя сметка и на собствен риск, без да има лиценз за банкова дейност.

Досъдебното производство е доказало, че с незаконната си дейност Димитър Караилиев е причинил значителни имуществени вреди на лицата, на които е давал заеми. Доказано е още, че той е отпускал парични кредити на различни лица срещу учредяване в негова полза на записи на заповеди на обща стойност около 65 000 и договаряне на различен процент месечна лихва, от което е получил и неправомерни доходи от 57 000 лева. 

Младият неврокопски лихвар е син на известния бизнесмен в Гоце Делчев Стоил Караилиев, който бе повече от един мандат председател на Ротари клуб - Гоце Делчев. 

Караилиев-старши има верига от магазини за бутикови мъжки и дамски облекла и обувки. Неотдавна той купи старото училище в хаджидимовското село Тешево, където има намерение да изгради рехабилитационен и спа центтър.

Откъде млад човек като Димитър Караилиев е разполагал с такива големи суми, за да развива незаконното си лихварство, е въпрос, на който търсят отговор неврокопчани след приключилото досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

siviqt22:44 - 10.04.2012
ABe vie kato ste takiva tarikati za tfa ste s po 20 st v djoba ... a Mitko si prai pari4ki i ne pre4i na nikogo .. ne e napravil na nikoi lo6o .. !! Sme6nici
:DD :DD :DD04:55 - 08.04.2012
Toq dangalakkk si misleshe che e nqkoii ama e nikoi da eba i svinqtaaaa da lejoti sqqqqqqqqqq....Sviniokk mrasennn
нина18:22 - 06.04.2012
Чак пък на мравката път доста силно изказване а, случайно да не ти се привижда и ореол около главата?
Наблюдател16:25 - 06.04.2012
Айде сега от къде се взе това!?! Като че ли не го виждахме с кой движи! Или не знаем а??? Не си ли правех св...и всеки ден с Дъмбика и онова противното циганче!?! А пък за парите от къде са питайте тате му Стоил или той не знаеше с какво се занимава синчето му. И Стоил е за сопа, ей не наяде се и алчния г.з

FACEBOOK