МВР очаква ръст на престъпленията с отпадането на извънредното положение

Снимка: МС

От 1 до 30 април се наблюдава намаление на всички видове престъпления у нас

20 000 души са под карантина. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов в ресорната парламентарна комисия.

Сега акцент в работата на министерството е да следи за спазването на противоепидемичните мерки като носенето на маски, където това е задължително. Впечатлението на министъра е, че хората все по-малко носят маски. Нашата цел никога не е била да налагаме глоби, изтъкна той. Засега хората под карантина остават приоритет за МВР. Ведомството не следи хората, не прослушва разговори и съобщения, а само проследява местонахождението на мобилното устройство на поставените под карантина чрез мобилните оператори.

След заседанието министър Маринов посочи, че заплахата от вируса не е отминала. МВР болницата може да поема заразени служителите с COVID-19. 50 000 служители са структурата на силовото министерство. Те са гръбнакът на националната сигурност, изтъкна вътрешният министър и подчерта, че именно затова трябва да има готовност при нужда те да бъдат лекувани. 49 са служителите на МВР, заразени с COVID-19. 31 или 32-ма са излекувани, а останалите са на домашно лечение. Няма служители на МВР, които да са в тежко състояние. Последният случай на заразен служител на МВР е на пожарникар от Разлог.

Главният сектерар на МВР на свой ред коментира, че от 1 до 30 април се наблюдава намаление на всички видове престъпления у нас. МВР следи големия брой завърнали се българи от чужбина, стана ясно от думите на Ивайло Иванов. Усложнената епидемична обстановка е ограничила действията на криминалния контингент, а самите КПП-та, които бяха изградени на входовете и изходите от градовете, са ограничили и движението на престъпниците. Сега МВР очаква ръст на престъпленията. Ще направим всичко възможно да ограничим това, отсече главният секретар. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

йоджалан18:36 - 20.05.2020
др. министър, защо твойте служители не арестуваха ленко арнаудов от сатовча при обаждане на тел.112, мвр многократно укрива този мошенник който прееба борисов , което означава че мвр ръководи българскста мафия, щетите нанесени на държавата от този боклук са за милиарди, намерете служителите си който го укриват многократно ,уволнете ги и ги предайте на прокурор за да разберем че имаме мвр а не мафиози в сини униформи, вместо да разчитаме на вас то ние треперим от страх защото сте корумпирани мафиози а не мвр, разобличете бизнеса на цветановия човек румен, мусо дауткин, боро лъжата, боро истината, ленко мустафа, спрете най после да толерирате това копеле да граби държавата.
Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK