Синята зона в Гоце Делчев на печалба за 2017 година

Снимка: dnevnik.bg

Управителят на синята зона в Гоце Делчев инж. Костадин Попов отчете печалба от 1088 лева за 2017 година.

Попов бе категоричен, че структурата с постигнатите финансови резултати за отчетния период може сама да се издържа.    

Реализираните през 2017 година приходи от такси от дейността на синята зона в Гоце Делчев възлизат на 156 805 лв. при чесленост на персонал от 20 човека.

За заплати през отчетния период са разходвани 112 947 лв., 9 475 лв. за други възнаграждения - извън списъчен състав, 14 711 лв. - за социални осигуровки, 5 839 лв. - за здравно осигурителни вноски, и 1 520 лв. вноски за задължително пенсионно осигуряване.

Общите отчетени разходи на звено „Синя зона“ за миналата отчетна година възлизат на 155 717 лв., отчете пред ОбС управителят Костадин Попов.

Както писа ИНФОМРЕЖА от 1. юни се ваведе платено паркиране и в съботните дни, в рамките от 8 до 13 часа. Въведената новост според решението на ОбС важи и за района около площад „Македония“ в града.    Освен това от 1. юни паркиращите собственици на автомобили в районите на синята зона имат възможност да плащат таксите и чрез sms и с предварително закупени талони.

Според решението на общинските съветници от 1. юни е увеличена от 10 на 20 лева глобата за сваляне на поставена скоба за неправилно паркиране.    Автомобилите на Спешна помощ, МВР и хора с увреждания са освободени от за паркиране в синята зона, а живущите на улиците, където е въведена синя зона плащат с талони.

Непроменени остават преференциите за паркиране в синята зона на града за кметове, кметски наместници и общински съветници, които със стикер в долния десен ъгъл на панорамните стъкла на автомобилите си, трябва удостоверяват длъжността си.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK