Симитли се обединява в помощ на малката Лия

Снимки: Община Симитли

Всички, които познават „Мисията“, знаят тяхната мисия. Мисията да даряват добро не само по празници, не само на Рождество. Нека бъдем по-добри не само на Рождество - послание, което фондация „Мисия без граници“ всяка година с концерт ни отправят в Симитли.

Раждането на Исус е най-почитаният рожден ден по света, който „Мисия без граници” отпразнува с почести. Традиционният рождественски концерт напълни залата на читалището в град Симитли. Талантливите деца и младежи от „Мисия без граници” разказаха историята за доброто и вярата в християнски песни, стихотворения  и сценки.

Традиционната реч с послания към всички на пастор Емил Методиев ни накара да се замислим кое е важното в живота и колко много трябва да ценим всеки ден. Един час хвалебствени песни и послания за добрината в живота поднесоха деца и възрастни на всички гости в залата. Децата ни показаха как дарените ни от Господ блага можем да помогнем на всеки в нужда.

Каузата за Лия обедини и всички деца от училището в Симитли в благотворителен кулинарен базар. В него участваха учениците от 5-и до 12-и клас, като приготвиха разнообразни и вкусни кулинарни изкушения, които продадоха на своите съученици, учители, приятели, родители и граждани.

Дълги маси бяха подредени с всевъзможни кулинарни изкушения на площада в Симитли и в коридорите на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Симитли. Усмихнати, пременени с престилки, готварски униформи и ръкавици, с коледни шапки и очила учениците поднасяха на своите „клиенти“ приготвените вкусотии.

„С ентусиазма си Вие доказахте, че няма нищо по-силно от любовта и състраданието. Вярвам, че Вашето положително отношение ще помогне на Лия да оздравее. Благодарност изказвам към всички родители, учители, ученици и граждани, които се включиха в каузата за Лия“, коментира директорът Таня Янкова след като даде отчет за събраните средства от училището.

Всеки желаещ да помогне на семейството на Лия може да го направи, като преведе сума на банковата сметка на детето.

Банкова сметка в Първа Инвестиционна Банка

IBAN: BG98FINV91502016465887

BIC: FINVBGSF

В полза на Лияна Спасова Ангелова

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK