Симитли е в бяло, зелено, червено за националния празник

Снимка: Infomreja.bg

Симитли е в бяло, зелено, червено.

Патриотично Симитли готви национален празник, целия в бяло, зелено червено. Няколко стотин литра блажна боя се разливат в реда на трикольора по елтаблата в град Симитли.

От няколко дни работници по временната заетост грижливо нанасят бяло-зелено-червено на таблата. Започнаха от централната улица, като работата ще продължи до самия празник, във времето последователно навлизат от центъра, по главните улици, към кварталите.

Инициативата, освен че е родолюбска, за националния празник, има и друга цел: да се спре безразборното лепене на плакати, обяви, оферти за бързи кредити и какво ли не по елтаблата. Дано се посвени всеки занапред да осквернява националния флаг, надяват се от общината в Симитли.

На града, от където и да влезеш, е вдигнат голям националния флаг. 15-метрови пилони държат българското знаме на входовете на град Симитли и село Черниче, както и при параклиса в село Полето.

„Идеята бе подсказана от инициативни жители в село Черниче, с голямо удоволствие поехме реализацията“, казва кметът Апостол Апостолов.

По негово нареждане са закупени 1 500 знамена, чака се доставка на още трибагреници, които са в общинска администрация. Те са за всеки, които иска да сложи на къщата си българското знаме за националния празник 3-ти март.

„Може да дойде и да си вземе всеки. За всеки, който навръх националния празник тръгне към историческия връх Кръста край Ракитна, също ще има знаме. Голямо. Абсолютно за всеки“, казва кметът на общината Апостол Апостолов, който традиционно на националния празник води признателни към живота и делото на предците ни българи към паметника на освободителите ни на връх Кръста.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK