Посрещат Симеон Сакскобургготски в ПМГ "Яне Сандански" в Гоце Делчев, показват му старото знаме с неговия лик

Снимки: ПМГ "Яне Сандански", архив

Симеон Сакскобургготски ще посети Гоце Делчев. Визитата му е по покана на кмета Владимир Москов и директора на ПМГ "Яне Сандански" Елка Божикова и е предвидена за вторник, 27 септември. 

Той ще пристигне в 11:00 часа в гимназията, където ще го посрещнат градоначалникът и заместниците му, както и председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев.

В училището Симеон Сакскобургготски ще се срещне с учениците и преподавателите и ще разгледа експозицията, в която е изложено старото знаме на ПМГ "Яне Сандански".

При реставрацията на училищното знаме през 2015 г. специалистите откриха втори слой, на който е изобразен детският лик на Сакскобургготски. Уникалната находка не е случайна, тъй като до 1944 г. гимназията е носила неговото име.

През февруари тази година ученици от гоцеделчевската гимназия заедно с директора Елка Божикова бяха специални гости на Симеон Сакскобургготски в двореца „Врана“, където заедно със свои връстници дискутираха проблемите на съвременна България, Европа, толерантността и въпросите за Холокоста.

Именно тогава те изненадаха приятно домакина си, като му представиха уникалната историческа находка, гордост на гимназията - възстановеното знаме с извезания върху него със свила и злато лик на Симеон, когато е бил съвсем малък. 

По-късно през деня Сакскобургготски ще проведе среща с Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, както и с представители на местния бизнес, а около 15.00 часа ще разгледа и обновения градски парк.

Той ще бъде придружен от дългогодишния си съветник по комуникациите Цветелина Узунова, която е от Гоце Делчев.

Това ще бъде първата визита на Симеон Сакскобургготски в гимназията. Досега той е посещавал града два пъти. Първият път бе през лятото на 2001 г. по време на предизборната кампания за парламентарните избори, а вторият – за Великденските празници през 2003 г.

 

КОМЕНТАРИ

800dni11:29 - 28.09.2016
Да за 800 дни Ви оправи Оправи си земите, имотите български, оправи си дълговете от хазард достоен мошеник
Браво16:02 - 24.09.2016
Ако се беше кандидатирал за президент щеше да спечели. Достоен човек от висока класа!
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK