Симеон Чамов започна с убедителна победа в боксовия турнир

Снимки: Костадин Андонов, ММС

Българският боксьор Симеон Чамов дебютира с победа на олимпийски игри. 25-годишният състезател спечели по категоричен начин срещу турчина Онур Шипал и се класира за осминафиналите в категория до 69 килограма, пише Дневник.

Чамов спечели с единодушно решение на съдиите - 3:0 (30:27, 30:27, 29:28). В спор за място на четвъртфиналите той ще се изправи срещу Саилом Ади от Тайланд. Симеон Чамов влезе привидно неуверено в първия си мач на олимпийски игри, докато добре познатият му Шипал беше доста по-агресивен. 

Българинът обаче обърна първия рунд, след като направи чудесна серия от чисти удари в последните секунди. След това той пое пълен контрол върху двубоя със спокойна игра. 

В средата на втория рунд Чамов направи нова силна серия, за да вземе солидно предимство в точките. Турчинът получи и аркада, заради която мачът за кратко беше прекъснат в началото на последния рунд. 

При тази ситуация Шипал трябваше да търси нокаут, за да обърне резултата. Той тръгна в мощни атаки, но Чамов подходи доста разумно тактически и не изпусна победата. 

Българинът също получи аркада в последните секунди, но това нямаше никакво значение за крайния резултат.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK