Благотворителен коледен базар в АУБ подкрепя засегнати от земетресението в Албания

Снимка: АУБ

Ще бъдат подпомогнати и деца и възрастни от социални домове, както и възрастни хора

Студентите от Better Community Club на Американския университет в България (АУБ) ще подкрепят свои състуденти от Албания, чиито семейства са засегнати от земетресението, което удари адриатическото крайбрежие на страната.

Инициатива е сред каузите, за които ще бъдат набирани средства по време на ежегодния коледен благотворителен базар в университета. Освен в подкрепа на пострадалите семейства на студенти от Албания, помощта ще бъде насочена и към деца и възрастни от социални домове със специални потребности, както и за възрастни хора в и около Благоевград.

Дарителската акция е подкрепена от всички студентски клубове в университета и ще се проведе на 4 декември (сряда) в студентски център „Америка за България“, АУБ.

Президентът на Better Community Club Ася Величкова мотивира решението на студентите за благотворителната кампания: „За нас е от огромно значение да се подкрепяме и бъдем съпричастни един към друг. В навечерието на един от най-светлите празници, ние, студентите от АУБ искаме да дарим усмивка и надежда на нуждаещите се. През цялата учебна година организираме различни инициативи, с които достигаме до различни социални групи. Съпричастността, добротата и готовността да помогнем ни прави истински хора“.

Всички желаещи да се включат в каузата могат да го направят по няколко начина. Първият е да изработят или сготвят всичко, което им хрумне и може да бъде продадено на Коледния базар. Вторият е да помогнат в продажбата на дарените предмети и храни, а третият – да ги закупят, като така даряват парите на засегнатите от труса.

Американският университет в България е едно от малкото места в региона, където се обучават студенти от над 40 страни. Те живеят и учат заедно, споделят грижите и мечтите си. Времето, прекарано заедно в студентските общежития, им дава възможност да се опознаят и да разберат, че младите хора по цял свят споделят едни и същи стремежи и желания.

Това поражда дух на съпричастност и е причина за изграждането на сплотена общност, която винаги е готова да помогне в случай на нужда.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK