Няма данни за пострадали българи при земетресението в Япония

Снимка: nova.bg

Българските граждани трябва да спазват препоръките на местните власти

Няма данни за пострадали българи при земетресението с магнитуд 7.2 по скалата на Рихтер, регистрирано в Североизточна Япония малко след 18 ч. местно време, съобщават от МВнР. 

Епицентърът на земетресението е бил на около 60 км под морската повърхност и на около 27 км източно от град Ишиномаки, префектура Мияги.

По информация на посолството ни в Токио, за префектура Мияги е издадено предупреждение за опасност от цунами. Забелязани са вълни с височина от около 1 метър, но не се очакват по-големи такива. Местните информационни агенции съобщават за прекъснато електроснабдяване в 200 домакинства в град Курихара, префектура Мияги.

От мисията ни съветват българските граждани, пребиваващи в Япония, да спазват нарежданията и препоръките на местните власти.

При нужда от съдействие българските граждани в Япония могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Токио на следните телефонни номера: +81 3 3465 1021, както и на дежурен телефон в извънработно време: + 81 80 7966 5608 /мобилен/. Сигнали може да се подават и на имейл адреса на посолството: [email protected]

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода a2g

FACEBOOK