Силно кюстендилско участие в националния отбор за Европейското първенство по борба в Букурещ

Снимка: Личен архив

Кюстендилското присъствие в националния тим по борба класически стил за започващото в понеделник, 8 април Европейско първенство в Букурещ, Румъния, е най- многобройно. Това се случва за първи път и гордостта, и признанието е огромно.

Старши треньорът на националите Армен Назарян и помощниците му Бисер Георгиев и Илиян Георгиев са гласували доверие на цели 4-ма борци от клуб "Васил и Георги Илиеви" от общо 8 състезатели.

В състава са включени Спортист на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев /130 кг/, Спортист на Кюстендил 2017 г., Августин Спасов /60 кг,/ Недялко Петров /55 кг/ и Константин Стас /67 кг/.

Пернишката и Врачанската школа имат по двама участници, като сред тях са двама състезатели родени в Дупница. Това са световния вицешампион Кирил Милов (97), както и настоящият носител на пояса "Никола Петров" Даниел Александров (77).

Останалите български борци са Айк Мнацаканян (72) и Йоан Димитров (87).

"Пробивът за нашата школа е огромен и това се случва за първи път четирима наши състезатели да са включени в националния тим за такъв голям и отговорен форум. За съжаление няма да присъствам лично на надпреварата, тъй като съм ангажиран с републиканско първенство при момичетата, но пожелава и се надявам на поне един медал. Момчетата са подготвени и нахъсани да се докажат", каза старши треньорът на клуб "Васил и Георги Илиеви", Валери Райчев.

Шампионатът на Стария континент стартира със схватките при жените, където в състава е включен друг Спортист на Кюстендил през годините - Евелина Николова.

Родената в Петрич състезателка, завършила Спортното училище в Кюстендил, ще се бори в кат. 55 кг.

Борците от кюстендилския клуб ще излязат на тепиха в последните три дни от първенството - 12, 13 и 14- ти април.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK