Силно българско присъствие и бурни ритми разтърсиха остров Брач в Хърватска

Снимки: ТФ "Партньори"

Продължително, леко изтощително, но изключително опознавателно и обогатяващо пътуване предхождаше успешното участие на Танцова формация “Партньори” на остров Брач в Хърватска.

Много емоции, нови приятелства и нови познания, съпровождаха всеки ден от интензивната програма, подготвена от организаторите.

Нашите танцьори имаха поредица от участия и изнесени програми в рамките на международния фестивал Сепетарско лято. Десет групи от Унгария, Словения, Литва, Латвия, Хърватска и България подреждаха пъстрата фолклорна палитра на фестивала. Изключително буйно и запомнящо присъствие имаха българските танцьори от Кюстендил, Плевен и Димитровград, които буквално разтърсваха острова при всяко свое участие, а с доброто настроение, бързи ритми и впечатляващи костюми носеха много усмивки на своята публика в градовете Супетар, Сплитска и Постира.

Чест и удоволствие за “Партньори” бе възможността да представят българския фолклор и по време на Международния карнавал Брач 2016, в който участие взеха 40 колектива от всички краища на Европа. Нашата танцова формация бе приета с много аплодисменти и предизвика изключителен интерес сред местната общественост и гостуващите групи, а красотата на острова бе естествен декор на красотата на българските ритми и фолклорни костюми.

Трудно е да се опише с думи всичко, което преживяха “Партньори” в едноседмичното си турне – посещения в градовете Охрид, Тирана, Будва, Котор, Дубровник, Макарска, много съпровождащи участията дейности, много общуване и много нови приятелства, които ще запазят за дълго топлината в сърцата на всички, които бяха част от тази магия.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK