Николай Бошкилов напуска ръководството на БСП-Благоевград

Николай Бошкилов и Корнелия Нинова, снимка: Infomreja.bg, архив

Благоевградският депутат Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП в Благоевград. Той се отказва от Изпълнителното бюро на общинската партийна организация.

Бошкилов ще депозира официално оставката си в понеделник по време на заседание на Областния съвет на БСП. Мотивите на народния избраник от Пиринско са лични. Той ще ги коментира открито пред другарите си, но в основата е несъгласие с процеса на капсулиране в БСП-Благоевград, каквато тенденция е факт от близо година.

"Решението ми да напусна ръковоството на благоевградската организация е лично мое. Искам да имам повече време за срещи по различни проблеми на хората в общината и в региона, когато не съм в Народното събрание. Именно на тези срещи, предимно в селските райони, разбирам, че нашите пратеници в местната власт, а и активисти на партията, са "глухи и неми" за социалните и битови несгоди на хората.

Не съм съгласен с политическото лицемерие, което демонстрират ръководители на БСП в Благоевград. Това не е политиката на социалистическата партия, напротив от националното ни ръководство и конкретно лидерът ни Корнелия Нинова, винаги са призовавали към откритост и партийна дейност на място, сред хората, а не в кабинетите", коментира Николай Бошкилов.

"Това, че напускам Изпълнителното бюро, не означава, че ще дезертирам от отговорностите през избирателите. Гражданите в общината и в региона най-точно задават дневния ред, независимо от политическите им пристрастия. Такъв е примерът с българо-македонски граничен пункт "Клепало" край Струмяни. След множество питания пред няколко министерства, сътрудничество с органите на местната и държавна власт, на път е да се осъществи мечтата на поколения наред в региона за директна връзка с населените места в западната ни съседка. Пътят до границата вече се трасира, а хората са безкрайно благодарни", посочи червеният депутат Николай Бошкилов.

 

КОМЕНТАРИ

Въведете име...17:09 - 25.02.2018
Не се разбира,от общинското или от областното ръководство на БСП се оттегля?
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK