Силен отбор от НПГ „Димитър Талев“ се състезава на международен конкурс в Горна Оряховица

Снимки: НПГ

Петчленен силен отбор от възпитаници на НПГ “Димитър Талев“ - Гоце Делчев, воден от директора на гимназията Мария Георгиева и старши учител инж. Атанас Савов по практическо обучение ПН-Елекроника, автоматика, комуникационна и техническа техника, от днес е сред участниците в Международен конкурс изложение “Младежко техническо творчество", който се провежда в Горна Оряховица.

В престижната надпревара участват над 200 отбора от България, Румъния, Украйна и други държави.

Тържественото откриване на младежкото международно събитие в Горна Оряховица бе днес в 11:30 часа в зала „Никола Петров“.

Според програмата утре от 10:30 часа отборът от НПГ ще вземе участие в научно-техническа конференция, като в 17:30 часа същия ден ще бъде проведена и церемонията по награждаването на победителите.

Утре вечер от 19 часа в залата на Община Горна Оряховица за участниците и гостите на конкурса „Младежко техническо творчество“ голям концерт ще изнесат младежки певчески и инструментални групи.

Със състезания с роботи Международния конкурс изложение ще бъде закрит в събота.

„Нашият отбор е отлично подготвен. Надяваме се да се върнем с добра оценка и достойно място сред победителите", споделиха за ИНФОМРЕЖА директорът на НПГ „Димитър Талев", Мария Георгиева, и преподавалят, подготвил за състезанието отбора, Атанас Савов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK