ФК „Краище” нанесе първа загуба на лидера Брезница в драматичен двубой

Снимки: Муса Гагъм

Мачът се игра пред повече от 200 души на стадиона в Краище

Футболният отбор на Краище прие на свой терен лидера в класирането ФК „Брезница” в среща от 5-ия кръг на „Б” ОФГ – Места Запад.

Футболната среща между двата тима се проведе на стадиона в белишкото село от 11:00 часа в неделя. Играчите на Хюсеин Шериф влязоха уверени в мача, след като преди седмица записаха голяма победа като гост на Садово с 3:5.

Играчите от Брезница не познаваха вкуса на загубата и се намираха в серия от 4 поредни победи, в които отбелязват 20 гола, а в своята мрежа имаха само 1 допуснато попадение. Феновете по трибуните наброяваха над 200 души и очакваха здрав сблъсък, какъвто играчите им предоставиха.

В началото на мача атаките преобладаваха и към двете врати, но добрата игра в защита на двата отбора им попречи да си отбележат. В 15-ата минута играч на гостите се откъсна от защитата и опита да атакува, но остро влизане в краката от страна на Муса Гагъмов го повали на земята и защитника на домакините си спечели жълт картон. Гостите получиха право на пряк свободен удар, но ударът се отби в стената и излезе в корнер, от който не излезе нищо интересно.

Напрежението се усещаше във въздуха и в 23-тата минута Али Бильов намери Салих Гагъмов, който се пребори със защитник на гостите и с техничен удар прати топката в мрежата за 1 на 0 в полза на Краище, а феновете по трибуните избухнаха от радост. Този гол вдъхнови домакините и те се впуснаха в атака, но футболистите на Брезница не им останаха длъжи и няколко минути след гола техен играч стреля от над 20 метра и уцели страничния стълб.

Само 8 минути след първия гол Атанас Кутев намери Светослав Вакльов, който беше фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Зад топката застана Кутев, който показа железни нерви и отбеляза за 2 на 0 в полза на домакините. Играчите на Брезница не загубиха надежда и продължиха да натискат и минута преди края на първото полувреме, след груба грешка в защита, техен играч отне топката и отбеляза за 2 на 1, с кеото ги върна в мача.

Второто полувреме играта загрубя и след тежко единоборство Муса Гагъмов се контузи и беше сменен едва няколко минути след началото на полувремето. Здравата битка на терена продължи и 15 минути преди края Атанас Кутев беше фаулиран и получи правото да изпълни пряк свободен удар. Разстоянието до вратата беше над 30 метра, но това не го притесни и той изстреля снаряд, който беше насочен в ъгъла на вратата, но някак си вратарят на гостите успя да спаси и да запази резултата.

В края на срещата вратарят на гостите започна да си играе с нервите на феновете и не спря да ги дразни с жестове. Той си позволи да отправи неприлични реплики към тях, но това не беше добра идея, защото няколко запалени фенове нахлуха на терена, за да търсят саморазправа с него. За щастие охраната и част от останалите фенове се намесиха и не се стигна до по сериозна развръзка. Срещата беше спряна за около 3-4 минути, но след това беше подновена и Салих Гагъмов пропусна на два пъти да отбележи.

Резултатът в последните няколко минути се запази и с тази победа играчите на Краище зарадваха феновете, като отново ще добавят нови 3 точки в своя актив.

 

Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив
Снимка: Личен архив

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK