Сигналът за бомбата във „VIP“ подаден от сим картата на пловдивчанка

снимка: infomreja.bg, архив

Сигналът за поставената бомба в хитовото кафе-аперитив "VIP" в Гоце Делчев се оказа поредното фалшиво обаждане, което стана част от вълната, заляла в последните две седмици страната.

След извършения щателен оглед в заведението, което е собственост на Крум Стойков, след евакуацията на клиентите и персонала служителите на РУП - Гоце Делчев и от сектор "БОП" - Благоевград не са установили поставено взривно устройство.

След проведени незабавни издирвателни мероприятия е установен собственикът на сим картата, от която е осъществено обаждането - 42-годишна пловдивчанка от ромски произход.

При съвместни действия на полицейски служители на ОДМВР-Благоевград и ОДМВР-Пловдив е установено, че въпросната жена притежава множество сим карти.

Анонимният глас, подал фалшивия сигнал за бомба в гоцеделчевското заведение на тел. 112, е бил мъжки, съобщиха работещи по случая.

Работата по установяване и задържане на собственичката на сим картата продължават.

Както ИНФОМРЕЖА писа, сигналът за поставено взривно устройство в кафе-аперитив "VIP" бе подаден снощи към 19.10 часа в РУП - Гоце Делчев.

Районът бе незабавно отцепен, а клиентите бяха евакуирани.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK