Сигнал за незаконно строителство в Рупите

Източник: БГНЕС

Без документи са построени минерална баня, паркинг и заведение

Граждани сигнализираха, че без никакви документи са построени минерална баня, паркинг и заведение в местността Рупите, съобщи Нова телевизия. Те настояват за спешни проверки и моментално събаряне на обектите. От община Петрич обаче посочиха, че се търси законният начин това да се случи.

Гражданите твърдят, че община Петрич действа неправомерно, като толерира незаконните обекти. "Общината строи без абсолютно никакви документи и разрешителни сгради, пътища, паркинги, абсолютно незаконни, няма документи", посочи Венцислав Танев- един от гражданите.

Няма логика общината да започне нова процедура и наново да издаде заповед по същите тези аргументи и отново да рискуваме тя да бъде отменена от съда. Най-разумното е не да се издават нови заповеди по едни и същи аргументи, които да бъдат отхвърляни от съда, а да се съобразим с предвижданията на ОУП на общината, който ще бъде приет скоро. Ние определено мислим в посока там да бъдат вкарани точни и ясни правила за строителство в тази зона, уточни зам.-кметът на община Петрич Минка Салагьорова.

От Дирекцията за строителен контрол посочват, че за въпросните обекти не са представени строителни книжа. Тъй като те са Пета категория по смисъла на ЗУТ, РДНСК възлага на общината да провери случая.

Не държим на запазването на тези обекти, каквито внушения се правят.  Предварителният проект на ОУП може да се види от всеки. Точно за този имот е дадена устройствена зона озеленяване. Отново ще ни бъде дадена възможност да проверим дали тези обекти ще са неподходящи по местоположение, каза още Салагьорова.

В края на 2019 година прокуратурата спря строежа на път в местността Рупите, след като се оказа, че той преминава през защитена територия.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2