Жандармерия, полиция и пожарна окупираха НДК. Проведоха тренировка

Снимка: МВР

Полицаи от СДВР, жандармеристи и пожарникари тренираха реакция и евакуация при пожар в НДК.

Учебното занятие е във връзка с председателството на Съвета на ЕС и е почти изцяло на територията на конгресния център, за да се избегнат неудобства за жителите и гостите на столицата – информира заместник-директорът на СДВР.

„Тренираме съвместни действия при различни ситуации с всички ангажирани структури, за да постигнем идеално взаимодействие и максимална подготвеност за реакция“. Това съобщи преди началото на учебното занятие в района на НДК заместник-директорът на СДВР старши комисар Антон Златанов. Той уточни, че учението ще протече почти изцяло на територията на конгресния център, за да не бъдат причинявани неудобства  за жителите и гостите на столицата. Тренировката включва евакуация на хора, включително до превозните средства, при възникване на пожар и наличие на изоставен пакет в сградата. Тя е етап от поредица подобни занятия във връзка с председателството на Съвета на ЕС.

Планирани са достатъчни мерки за сигурност в София, за прилагането на които са ангажирани различни институции. Направени са инструктажи и обучения както на различните служби – полицейски, пожарни, аварийни и медицински, включително и на специалните части, така и на персонала на НДК. Основната цел е през шестмесечния период заедно с гарантиране на сигурността да не бъде допускано излишно претоварване и блокиране на града и затрудненията при движение по основните булеварди да бъдат минимални – посочи заместник-директорът на СДВР и призова гражданите за разбиране и търпение. Всички системи за сигурност са тествани и работят, поетапното въвеждане на мерките започна от началото на месец декември миналата година – посочи още старши комисар Златанов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd