Сигнал за бомба евакуира "КФМ" в Благоевград. Оказа се кутия, пълна с тенджери

Снимка: Infomreja.bg

Сигнал за бомба вдигна на крак полицаи и пожарникари в Балгоевград. Синя картонена кутия и черен куфар са поставени на покрива на фирмения магазин на КФМ в началото на града, срещу бензиностанция "ОМV" при пивоварната.

Служителите на магазина са евакуирани. Не са разбрали какво става, докато пожарникарите им казали да излязат извън сградата. Разбрали само, че има поставена касетка с някакви тенджери, но има съмнения за бомба.

Куфарчето и кутията са оставени от мъж на около 50-60 години. Бил да пазарува в "Кауфланд", когато на паркинга на магазина го среща непознат. Предлага му да купи подаръци на близките си. Цената е около 4 500 евро. "Какъв подарък ще ми даваш, какъв е тоя подарък за 4 500евро", казал потърпевшият. Тогава непознатият, който говорил с руски акцент, казал "Колкото пари имаш!". Мъжът имал 145 лв., но му дал само 45 лв. Взел кутията и куфарчето с ясната мисъл, че може да е бомба. Искал да махне "устройството" от града, да не е заплаха за множеството хора на паркинга.

Тръгнал, но се уплашил. Спрял и поставил "покупката" на покрива на "КФМ". Около 11:15 ч. подал и сигнала за бомба. 

"Празници са. Виждате какви неща се случват по света. Най-лошото ли да чакаме да стане. Усъмних се!", каза видимо притеснен човекът.

Оказа се, че в кутията има тенджери, а в черния куфар-кутия от пица. Хората се върнаха по работните си места след като пожарникарите и полицията се изтеглиха.

На място останаха само двама полицаи.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK