"Сиела норма" готова да изпълни част от поръчката на машините за гласуване

Снимка: БГНЕС

Не е възможно да доставят в срок 1500 машини, без да ползват скъп транспорт като самолети

Фирмата доставчик на машините за гласуване "Сиела норма" е готова на преговори с ЦИК по обхвата на поръчката, щом от Комисията категорично не искат да преговарят за цената, съобщава БНТ.

Фирмата твърди, че не е възможно да доставят в срок 1500 машини, без да ползват скъп транспорт като самолети, както и да извършат цялостното обслужване по време на изборите. Според "Сиела норма", за да успеят да доставят машините, времето за преговори с ЦИК е не повече от 3-4 дни.

Тази комбинация от пълното задание и тази цена за нас е невъзможна и това обявихме на ЦИК вчера, че ние можем да изпълним все още въпреки супер кратките срокове целият обем на поръчката, обясни Веселин Тодоров от фирмата.

Той поясни, че те могат да изпълнят и част от тази поръчка, така че ако ЦИК постави на първо място бюджета и на второ място обема на работа, "Сиела норма" може да изпълни например доставката само на машините или цялото логистично обслужване на изборите в страната.

Комбинацията от избори в чужбина, местни избори в два тура и парламентарни избори плюс 1500 машини очевидно не може да се вмести в 6,5 милиона, дори ако човек вземе цените от предишната поръчка, която в никакъв случай не е била раздута, подчерта Тодоров.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK