Ще се проведе голям шахматен турнир по случай празника на Кресна

Снимка: Infomreja.bg

Голям шахматен турнир с подкрепата и спонсорството на Община Кресна организира местният шахматен клуб „Перун“ по случай празника на  общината „Свети Иван Рилски“, научи ИНФОМРЕЖА.

Турнирът ще бъде проведен на 14. и 15. октомври в Зала 1 на Община Кресна, съобщават организаторите, които канят за участие всички отбори от област Благоевград.

Според регламента всеки отбор ще се състои от по четирима състезатели с платена турнирна такса от 20 лева. До момента участие са потвърдили 9 отбора.

Участниците в празничния турнир по шах в Кресна ще се състезават в девет кръга по системата „всеки срещу всеки“. Осигуреният награден фонд ще връчи една отборна награда от 500 лева на отбора победител. За класиралия се на второ място отбор наградата е 400 лева, а за трето и четвърто място съответно определените награди са в размер на 300 и 200 лева.

Организаторите и спонсорите на шахматната игра са определили и награда от 100 лева за най-добре представилия се местен шахматист.

100 лева ще бъде наградата за първо място за най-добре представилите се на дъска-1, за дъска-2-80 лева и за дъски-3 и 4 по 70 лева.

Обявеният начален час на празничния двудневен шахматен турнир е 14. октомври от 13 часа, като за участниците в него е подсигурена безплатна нощувка в събота срещу неделя в хотелски комплекс „Бриони“ и безплатна вечеря.

Турнирът ще бъде закрит в неделя след награждаването с безплатен обяд.

Директор на предстоящия турнир е Румен Манолев, а съдя ще бъде  известният инж. Митко Илиев.

Гости на спортното събитие ще бъдат президентът на шахматната федерация в България майстор на спорта инж. Методи Стойнев, грос майсторът Кирил Георгиев –вицерезидент на федерацията, и членовете на Управителния съвет-юристът Валентин  Кръстев и Стефан Давидов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK