Щатския шериф за 10-и път на дело за побой в Районния съд в Гоце Делчев

Филка Максимова, снимка: infomreja.bg

Известният като Щатски щериф Асен Евтимов, собственик на хотелски комплекс  „Панорама” в Доспат, ще се яви за десети път на дело в Районния съд в Гоце Делчев за нанесен жесток побой над негов бивш бизнес партньор от сатовчанското село Боголин.

Делото е насрочено за утре. „Надявам се да е последно и побойникът, който нанесе непоправими здравословни проблеми на съпруга ми Звездомир Максимов, да получи справедливо наказание. Ще настоявам за ефективна присъда, защото непрекъснато получаваме заплахи, че ще бъдем взривени заедно с внуците ни в семейната къща в Боголин“, коментира пред „ИНФОМРЕЖА“ ден преди делото Филка Максимова.

Тя е категорична, че деянието на Асен Евтимов спрямо съпруга й е опит за убийство. „Колкото и да се опитва побойникът чрез връзки и влияние от високопоставени лица да търси покровителство и съдействие за оневиняване, аз вярвам в съдебната система и в неврокопските магистрати, че няма да допуснат мъжът, направил съпруга ми половин човек, да бъде оправдан“, коментира още Максимова.  

Според нея не е възможно да няма наказание за Евтимов, тъй като пребитият й съпруг и всички от семейството му вече трета година носят тежките последствия от този злополучен инцидент.

„Няма да спра да се жалвам пред всички български и чуждестранни институции и инстанции, настоявам и за среща с главния прокурор Сотир Цацаров, защото семейството ми живее в постоянен страх“, призна още съпругата на Звездомир.

По думите й дни преди всички дела досега Асен Евтимов се опитвал да плаши и подкупва свидетели от селото. От друга страна Щатския шериф парадирал с връзките си с депутати и министри, които редовно посещавали хотелския му комплекс в Допсат.

На 15 август 2011 година Звездомир Максимов бил изведен от дома му в Боголин от Асен Евтимов и негов авер, след което двамата го пребили зверски.

Между Максимов и Евтимов имало неуредени финансови отношения. Фирмата на тогавашния строителен предприемач Максимов работела на обект на Евтимов в Доспат. Ябълката на раздора се оказали дадени от Щатския шериф 20 000 лева авансово на Максимов за строителни материали и заплати на работниците.

След започването на строежа Евтимов изненадващо се отказал от сключената сделка и поискал Максимов да му върне парите, които вече били похарчени за материали и надници на строителите. Последвали заплахи за убийство и притискане Максимов да възстанови цялата сума. Така се стигнало и до зверския побой над Звездомир, който си тръгнал от обекта, оставяйки там купени за 8 000 лева материали.

„Добре, че хора от Боголин извикаха навреме полицията и лекар, та съпругът ми оцеля“, спомня си злополучния инцидент от 15 август 2011 г. Филка Максимова.

 

КОМЕНТАРИ

До смешника "той"14:59 - 05.05.2016
Сельо, както виждаш, този измислен Шериф не е от Доспат, така че избивай си комплексите по други места
той08:06 - 28.10.2013
Абе, то и Максимов не е цвете, ама тия от Доспат са пълни боклуци, цялото им СЕЛО. Няма някой да се допрял до тия мазници и да не се е опарил. Ако не го излъжат /в бизнеса/, ще го окрадат, жената ще му е..., тук в случая е отнесъл як бой. Специалисти по рушветите. Дадат на някой големец 5-6 кила пъстърва и се смятат за първи приятели. Пъстървата им е оръжието.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK