Шоплука, Рила и Пирин се готвят за VIII Фестивал на древните тайнства „Слънце Луна” 2011 г.

снимка: www.sunmoonfest.com

За осми път в България ще се проведе състои фестивалът на древните тайнства «Слънце Луна», като за първа година събитието ще се проведе на три отделни части – в Шоплука, Рила и Пирин планини. Стартът на събитието ще се даде на 17-19 юни в Арт-център "Деца на земята", Елин Пелин.

Фестивалът ще бъде открит от д-р Мария Папазова, Йога Вананда, Момера Здравкова и „Бистришките баби“. Музикалната програма ще стартира с ритмична медитация с перкусии, водена от Мартин Иванов и ще продължи два дни с участия на звездите на българския етно фюжън – група „Оратница”, младите надежди от училището на „Карандила”, атрактивните „Силвър Бийт Колектив“, диджеи и изпълнители на автентично и модерно изкуство.

Сред уникалните уъркшопи се нарежда и този по Йога на смеха, водена от Петър Петров. По традиция на третия ден в 05:00 ще се проведе Тракийски Слънчев Ритуал за посрещане на лятното слънце.  Подробната програма на фестивала е достъпна на сайта www.sunmoonfest.com.

Билети за фестивала вече се продават в мрежата на Ticketstream® a всеки гост на фестивала е добре дошъл да подкрепи инициативата, получавайки ръчно изработените Слунцелунни амулети срещу дарение от 30 лева, които ще бъдат предложени в столични галерии. Всички гости могат да доведат безплатно своите деца, като за тях ще има непрекъснато забавление с артистите на цирк Кумбо.

Настаняването в рамките на фестивала ще бъде в палатков лагер, охраняван от „Зелени Патрули“. Всеки желаещ да го използва си подсигурява екипировката сам. Освен закупения билет - амулет, допълнително заплащане за разполагане на палатки няма да има. Арт-център "Деца на земята" се намира на главния път между гара Елин Пелин и град Елин Пелин и е достъпен с маршрутки и автобуси през Цариградско и Ботевградско шосе в София.

След приключване на първата част от програмата, на 21-22 юни ще се организира ритуално посрещане на Същинското Слънцестоене на старата хижа „Седемте рилски езера”, а на 24-26 юни в пиринското село Делчево по традиция ще се почете Еньовден.

 

КОМЕНТАРИ

CHICAGO21:23 - 02.06.2013
NA TRETIA DEN shapkovia kerkel SHA NAPALNI PAK TORBATA.
Слънце, Луна и Звезди17:44 - 02.06.2011
Много интересна инициатива, късметлии ще са които успеят да се включат.Само дано не е нещо комерсиално, че вече ми е писнало от такива псевдокултурни мероприятия.Харесва ми, че инфомрежата се занимава с култура, за повечето от другите медии това май не си заслужава.
Венцо16:26 - 01.06.2011
Супер, браво на организаторите, че ще раздвижат местонахождението си :)
Код за сигурност, въведете кода 8as