Съдят двама шофьори, прегазили пешеходци в Пиринско

Снимка: Infomreja.bg

Окръжна прокуратура – Благоевград, внесе обвинителни актове срещу двама шофьори – Р.Б. и Х.Д., предизвикали пътно-транспортни произшествия, довели до отнемане на човешки живот и телесни повреди на пътници.

Около 2 часа през нощта на 11.06.2016 г., обвиняемият Р.Б. управлявал лек автомобил „Опел Вектра“. В участъка на пътя между Гоце Делчев и с. Дъбница той нарушил установените в Закона за движението по пътищата правила. Шофьорът се движил с превишена скорост от 130 км./ч., при максимално разрешена 90 км./ч. за ППС извън населено място. Той изгубил контрол върху управлявания от него автомобил при навлизане в десен завой, вследствие на което излязъл от пътното платно. В резултат на допуснатото от Р.Б. пътно-транспортно произшествие била причинена смъртта на едно лице и средна телесна повреда на друг пострадал.

Другият обвиняем – Х.Д., на 13.12.2016 г., при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“, движейки се от гр. Сандански за гр. Мелник, в района на мост „Макензи“, предизвикал катастрофа, в резултат на която причинил смъртта на Х.Л. и средна телесна повреда на Т.Л., пътували в неговата кола.

Като участник в движението шофьорът Х.Д. не се съобразил с пътния знак и преминал през стеснен участък на пътя – мост „Макензен“, по който бил навлязъл друг лек автомобил. При избиране скоростта на движение от 69,5 км./ч. обвиняемият Х.Д. не отчел конкретните условия на видимост – опасен завой надясно, а също така не намалил скоростта, за да пропусне насрещно движещото се друго пътно превозно средство.

Предстои насрочване на съдебните заседания по внесените от прокуратурата обвинителни актове.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK