Шофьорският изпит ще се взима в "контролирана среда"

Снимка: Infomreja.bg

Това е решението на министърът на транспорта

Ще се създаде контролирана среда, така че да се пресекат всички възможни корупционни практики при провеждането на практическия изпит на кандидатите за водачи. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на работна среща, организирана от Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България. Събитието бе инициирано във връзка с обявените мерки за подобряване на дейността на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, които включват и такива за организацията и провеждането на изпити на кандидатите за водачи.

„Основната ни задача е да създадем контролирана среда в рамките на практическия изпит, така че да бъдат ясно идентифицирани грешките, които прави водачът. Те трябва да бъдат анализирани и да има обективност при оценяването от изпитващия като бъдат премахнати възможностите за субективна преценка. Затова разглеждаме варианти за изграждане и въвеждане на единна интегрирана информационна система, която да обхване целия процес – от подготовката до изпита“, обяви министър Росен Желязков. Той бе категоричен, че всичко се прави, за да се подобри системата, така че чрез корупция да не се прикрива лошата подготовка.

Министър Желязков информира участниците, че всички набелязани мерки са основани на много сериозен анализ за цялостната дейност на ИА „Автомобилна администрация“. Той бе категоричен, че няма да се допуска субективност. Също така отбеляза, че има набелязани мерки, които са свързани със самата нормативна уредба. „Всички мерки, които ще намерят отражение в съответната нормативната уредба, на ниво наредби, ще бъдат детайлно обществено обсъдени с всеки един от Вас – косвено и пряко в такива формати“, каза в заключение министърът към участниците в дискусията.

В събитието участваха още председателят на Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ Малина Крумова, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, изпълнителният директор на ИА „Автомобилна администрация“ Бойко Рановски, председателят на УС на Българска асоциация на пострадали при катастрофи Владимир Тодоров и други.

 

КОМЕНТАРИ

Yay23:35 - 18.10.2019
Porednite glupaci s tapi idei ?i kak shte sprete korupciqta kato vie sami q sazdavate?Vinagi instruktorite sa vinovni za vsichko
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK