Установиха двама пияни водачи в Пернишко

Снимка: Infomreja.bg

Спипаха жена да шофира след употреба на кокаин

Четири бързи производства са започнати в Перник. На 01 януари около обяд, на ул. „Угърчин“ в областния град е проверен лек автомобил Опел „Корса“, управляван от 45-годишен перничанин. Алкохолната му проба с алкотест „Дреге“ се оказала положителна – 1, 31 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

С 1, 86 промила алкохол в издишания въздух е шофирал лек автомобил „Пежо“ 62-годишен мъж от пернишкия кв. „Бела вода“. Той бил проверен на 02 януари на разклона за Специализираната болница за активно лечение на  белодробни болести. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч. с полицейска заповед.

На 03 януари през нощта, на автомагистрала „Струма“  е проверен лек автомобил „БМВ“ с водач 28-годишна столичанка. Тестът й с техническо средство отчел положителен резултат за кокаин. Автомобилът е иззет, а жената е задържана за до 24 ч. по Закона за МВР.

56-годишен столичанин, нарушил задължителната карантина е установен от служители на Второ РУ.  Мъжът бил призован да се яви в полицията във връзка с намерения му портфейл, който забравил на бензиностанция в Перник. Проверка установила, че е поставен под задължителна карантина от РЗИ – София, която трябва да изтърпява на адрес в столицата.

Започнато е бързо производство по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK