Шофьори на джипове се събраха пред полицията в Дупница

Снимки: Infomreja.bg

Категорични са, че техният колега не е опитал да прегази полицай

Десетки шофьори на джипове, които неофициално превозват туристи към Рилските езера, се събраха тази сутрин пред полицейското управление в Дупница. Поводът е, че вчера за 24 часа беше задържан техен колега, преминал през крака на полицай.

Както ИНФОМРЕЖА съобщи, в Районна прокуратура – Дупница, е образувано досъдебно производство за това, че шофьор на МПС умишлено е преминал през крака на полицейски служител. 

В ранните часове на 29.08.2020 г. служители на Охранителна и Икономическа полиция, както и на ДАИ, са започнали проверки за осъществяването на нерегламентирани превози с джипове на туристи на територията на Национален парк „Рила“. В хода на проверката шофьор на едно от МПС-та е преминал през крака на полицейски служител. Работата по случая продължава, се казва в официалното съобщение от страна на прокуратурата.

А днес колеги на въпросния шофьор категорично го подкрепиха, като всеки момент се очаква той да бъде освободен от полицейския арест или да удължат мярката му до 72 часа.

Брат на задържания разказа, че бял джип с благоевградска регистрация, е подгонил мъжа, като въпросният автомобил не е имал отличителни белези.

В пристъп на паника и страх водачът е избягал. Категорично свидетели на случилото казаха, че шофьорът изобщо не е преминал през крака на никой, а за това имало и други очевидци на случилото се.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK